2019-11-01 16:12:00

Jesenska šetnja prvih i drugih razreda

Povodom Svjetskoga dana štednje i nadolazećih kršćanskih blagdana; Svih svetih i Dušnoga dana, naši su se učenici prvih i drugih razreda matične škole u četvrtak uputili u edukativnu šetnju kroz svoj grad obučen u jesenje ruho. Svi su se učenici s učiteljicama prvo uputili do groblja na kojemu su se prošetali, pomolili i zapalili svijeće. Odmah nakon groblja slijedila je igra u Strossmayerovu parku, na radost svih učenika.

  Prvašići su, osim groblja i parka, vidjeli gdje se nalaze banke, a porazgovarali su i čemu one služe. Zadnja postaja njihove šetnje bila je Gradska knjižnica i čitaonica Đakovo u kojoj su lijepo primljeni, povedeni u obilazak čitaonice i knjižnice te su im ovom prilikom uručene njihove isklaznice. Tako da su i sami postali članovi, uz besplatnu članarinu u prvoj godini članstva. 

 

 Učenici drugih razreda sa svojim su učiteljicama posjetili Privrednu banku Zagreb, poslovnicu u Đakovu, u kojoj su ljubazno primljeni. Ovom im je prilikom pojašnjeno što se sve u banci radi, kako se može štedjeti i gdje se novci čuvaju, što je naše mudre glavice najviše zanimalo. Mali šetači vratili su se u školu prepuni dojmova.

 

 

 

 

 

 

 

 


Osnovna škola Josipa Antuna Ćolnića Đakovo