2020-05-24 12:54:53

Natjecanje HIPPO English Language Olympiad

Učenici naše škole sudjelovali su u polufinalu međunarodnog natjecanja u poznavanju engleskog jezika, Hippo.

Ovo je natjecanje međunarodnog karaktera, a organizira ju udruga GLOBAL HIPPO ASSOCIATION. To je neprofitna organizacija osnovana sa svrhom promoviranja važnosti engleskog jezika i povezivanja djece iz različitih zemalja.

Učenici naše škole sudjelovali su u prvom krugu još u veljači, točnije 21.veljače, a bili su podjeljeni u nekoliko kategorija:

 

-treći razredi: LITTLE HIPPO

- peti razred: HIPPO 1

- šesti razredi: HIPPO 2

- osmi razredi: HIPPO 3

 

Pravo sudjelovanja na idućoj, državnoj razini, ostvarili su: Lovro Šimundić (5.a), Sara Svalina (6.a), Ema Cindrić (6.c), Marko Pranjković (6.c), Ana Švegli (8.a) te Gabrijel Mihalj (8.c). Njihove su mentorice bile Kristina Jelošek i Lana Matijaković.

Druga razina trebala je biti održana u nekom od hrvatskih gradova, ali je zbog epidemije natjecanje održano putem interneta. U petak, 25. svibnja, naši su učenici stupili u kontakt sa Hippo koordinatorima putem Zooma i tako rješavali zadatke. Testiralo se razumijevanje pisanjem, jezične vještine (provjera gramatike i vokabulara) te sposobnost pisanja. Rezultate ćemo znati do kraja lipnja. Našim natjecateljima čestitamo od srca i želimo puno uspjeha!

 

                                     


Osnovna škola Josipa Antuna Ćolnića Đakovo